Rozúčtování podle počtu osob dle NOZ - vlastník nebytového prostoru / skladu

Vložil Pitrs, 8. Listopad 2013 - 16:35 ::

Dobrý den,

rád bych se touto cestou zeptal, jak je to podle NOZ s rozúčtování nákladů za úklid společných prostor nebo elektřiny za osvětlení společných prostor. Pokud se nově předpokládá, že bude závislé na počtu „nahlášených“ osob v bytové jednotce, nikoliv podle podlahové plochy a pominu-li absenci sankcí za nenahlášení osoby v bytových jednotkách, jak to bude s nebytovými prostory, které mají vlastníka právnickou osobu(tedy nejsou pronajímány) a slouží například jako sklady/obchody/fit­ka/kanceláře/zku­šebny/restaura­ce?

Jaký je pak rozdíl v tom, zda má takový prostor vlastní vstup(např. obchod) a tím pádem se na svícení ve sklepě či znečištění schodů nepodílí a opačně, pokud je umístěn sklad například ve sklepě, kde k nasvícení chodeb používá společné osvícení třeba 12 hodin denně a navíc společným vchodem projde denně neurčité množství lidí.

Předem díky za odpověď, Pitrs

P.S. zatím čerpám z obecných informací, omlouvám se za nepřesnosti

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.