Vložil Dotaz (bez ověření), 17. Listopad 2013 - 14:37

Pane Lake, zjevně nerozumím na počítání osob, tomu když podle Vás „…Zákon říká, že jde o počet osob, u kterých lze mít za to, že…“ tak proč zasílat zbytečně „něco“ dle §12, když ta hodnota ničemu sloužit nebude. Podle mne vlastně tvrdíte, že „úvaha“ poskytovatele dle §2/g/2 má přednost jakýmkoli tvrzením vlastníka podle §12. Je to tak, že?

Víte já jsem již měl dialog zcela nefiktivní; převeden do stejné polohy jako ten Váš, zněl ale takto:

Vlastník: Písemné sdělení: společenství vlastníků XY, Vážení jsem vlastník bytu č.12 v souladu s požadavkem §12 zák. 67/2013 oznamuji 6e od 1.1.2014 bude počet osob =1
podotázka: je akceptovatelný počet osob =0 ??
SVJ (verbálně – místopředseda): Podívejte, vše řeší náš správce (pro SVJ „our God“). Ale jsem v dobré náladě, proto Vám odpovím: podle zápisu v KN Váš byt vlastní 3 vlastníci – Vy z 60% a další dvě osoby. A dále víme, že máte 2 syny, které zde občas vídám. Takže budeme počítat počet osob pro rozúčtování služeb pět.
Vlastník: Pane místopředsedo, zákon ale uvádí v §12, že tuto informaci doložím já jako příjemce služeb – a to jsem učinil minulý týden doporučeným dopisem na SVJ. Nikde zákon neuvádí, že by jste se mohl počtu osob domýšlet. Zvlášť když zde bydlím sám. Domnívám se, že vám nic není do celkového počtu vlastníků mého bytu ale že podstatný je počet osob u kterých lze mít za to, že se mnou budou žít v bytě.
SVJ (verbálně – místopředseda): To jistě ano, ale je tu vyvratitelná právní domněnka, znáte to. Rodina většinou bydlí pohromadě. Pět osob, třípokojový byt, paní „Blažková“ z 1-ho patra zde vídá Vás a občas i Vaše syny … Kdybyste chtěl tu právní domněnku nějak vyvrátit, počet osob samozřejmě změníme.
Vlastník: Hm. …Pane, když toho tolik o mně víte, tak víte že mým synům je přes 30 a již 10 let zde nebydlí. Pouze mne navštěvují.
SVJ (verbálně – místopředseda): Mne Vaše soukromí nezajímá. Ale vyvratitelná právní domněnka tu je a vyvrátit byste ji musel Vy.
Vlastník: A jak to mám krucinál udělat???
SVJ (verbálně – místopředseda): Víte, to je zcela na Vás. Zákon nikde neříká, jak by se toto dalo dokázat. Proto ani my v SVJ to nevíme. Správce nás informoval, že v zájmu právní jistoty SVJ, nebudeme reflektovat na žádné snahy (kohokoliv ve společenství – to jen aby jste zase netvrdil, že jsme si na Vás zasedli) o vyvrácení našich právních domněnek …ale pokud se ale i tak budete domnívat že nejsme v právu, máte možnost obrátit se na soud. He, he.
…do té doby platí naše vyvratitelné přesvědčení (právní domněnka), že je vás v bytě pět. Nashledanou.
Vlastník: Pane, ještě jsem neskončil, trvám na tom že mí synové zde nežijí (jeden je dlouhodobě v Africe a druhý má rodinu v Českých Budějovicích). A spoluvlastníci jsou má sestra a její manžel. A navíc je tu znění §12 ke kterému jsem Vám hodnotu zaslal, takže…
SVJ (verbálně – místopředseda): …ne už dost, jak jsem Vám teď řekl, mne to nezajímá a k postupu SVJ jsem Vám již řekl vše co jsem mohl. Pokud nadále budete písemně trvat na svém názoru, který nebude shodný s naší právní domněnkou, tak Vám doporučuji – když tak máte rád argumentaci paragrafy – podívat se na §13/1. Pokud máte další námitky, obraťte se na správce ale neřekne Vám jiného. Nashledanou. „Prásk dveřmi“
Takže podle Vás, zřejmě SVJ postupuje správně když mne předem označí za škůdce, stanoví zdůvodněný ale zcela nesmyslný počet rozhodných osob a já mám prokázat že škůdce nejsem …u soudu.

Moc „děkuji“ za takovýto výklad.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.