ZoSL §5 - rozúčtování

Vložil Dotaz (bez ověření), 8. Listopad 2013 - 5:47 ::

Dobrý den,

měl bych několik otázek v zák. 67/2013:

  1. je nutné dle §5/1 i v SVJ(2000) znovu rozhodnout o způsobech rozúčtování (pro rok 2014) a to nejpozději do 31.12.2013 nebo stačí pravidla (existují li nějaká a odpovídající tímto zákonem předvídané konstelaci)?
  2. jak se rozúčtuje pokud bude „způsob rozúčtování“ neurčitý nebo nesrozumitelný a výsledkem bude že nebude moci být rozúčtování (nejdříve za rok 2014) provedeno ?
  3. jaké náklady generuje „služba“ → „umožnění příjmu rozhlasového a televizního signálu podle počtu kabelových zásuvek,“ ?
    pokud by bylo uvedeno >příjem rozhlasového a televizního signálu podle počtu kabelových zásuvek, pak by bylo jasněji, hlavně proto že tady v minulosti probíhalo obsáhlé vtloukání do hlav uvádějící že SVJ má toliko příjem neznemožnit a nikoliv obstarat či zajistit.
  4. počet „rozhodných osob“ viz. §2/g/2. Zajímalo by mne právě ten počet osob, nebot se mi zdá toto kritérium ZCELA nesrozumitelné:
    • co znamená formulace cit. „…a osoby, u kterých lze mít za to, že s ním budou žít v jednotce po dobu delší než 2 měsíce v průběhu zúčtovacího období…“ ?
      znamená to dva souvislé měsíce ANEBO jakékoli posčítané (predikované!) kousky za celé účetní období? Z §12 který ukládá příjemci služeb bezodkladnou aktualizaci počtu rozhodných osob by bylo možné soudit 6e jde o bezprostředně následující dva měsíce.
    • lze? počet osob pro §2/g/2 prokazovat svědectvím „pana Kamery“ nebo „pana Čipa“ nebo paní „STBákové“ či znaleckým soudem pana „Chmatáka“ kteří mají nejlepší přehled o pohybu osob v domě?
      NIKOLIV?! Ze znění je zjevné, že zákonodárce požaduje po příjemcích aby „věštili“ budoucnost, namísto toho aby odkazoval na metody, které jsou sto tuto veličinu objektivně „změřit“
      NIKOLIV! Prokazování podle počtu členů domácnosti 
    • v §2/g/2 je uvedeno cit. „osobami rozhodnými pro rozúčtování služeb … vlastník jednotky, … a osoby, u kterých…
      Znamená to že pokud jednotku vlastní 5-sourozenců svým dílem jako dědictví po rodičích, že jde v tu chvíli o 5-osob rozhodných pro vyúčtování, přestože v bytě bydlí právě a pouze jeden z těchto spoluvlastníků by­tu?
  5. je §5/1 tou stejnou možností, která dává stejně jako §9a/2 ZoVB možnost stanovit zcela libovůlná (ale usnesená) pravidla rozúčtování služeb, např.

děkuji za názory

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.