Způsob účtování

Vložil Nové_SVJ (bez ověření), 7. Listopad 2013 - 13:19 ::

Dobrý den, jsme nově založené SVJ a hledáme účetní (správce již máme). Součástí poptávky bylo, aby nám oslovení účetní stručně popsali jejich způsob účtování případných dlužných částek. V jedné z nabídek se objevil i tento příklad:

„Existuje-li vlastník X, který má předepsané např. zálohy na opravy ve výši 20.000,– Kč za rok a nic neuhradí, pak podle mé používané metodiky po zúčtování záloh se skutečně provedenými platbami nebude mít žádný zůstatek na účtu záloh a pohledávka za nezaplacené zálohy v částce 20.000,– Kč bude evidována mimorozvahově. Požadavek na prokazatelnost, srozumitelnost a pravdivost účetnictví je tímto splněn. Případným prodejem bytové jednotky novému vlastníkovi, je novému vlastníkovi zcela logicky připsán skutečný, tedy nulový zůstatek na účtu záloh a pohledávka za původním vlastníkem je z mimorozvahové evidence vyřazena.“

Po projití zdejších diskusí se nám to nepozdává. Můžete to prosím okomentovat? Děkuji.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.