Kamery - kdo o nich rozhoduje?

Vložil Dotaz (bez ověření), 6. Listopad 2013 - 14:49 ::

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, zda vůbec může Společenství rozhodnout o instalaci nového kamerového systému (méně než 100% !}. Je provozování kamerového systému správou domu? Ve stanovách nic takového uvedeno nemáme. O čem tedy může rozhodnout Společenství vlastníků a o čem skupina osob (vlastníků)?

Nyní jsme údajně odhlasovali instalaci kamer resp. ne samotnou instalaci ale dokonce jen finanční limit (360). Za ty peníze nás budou kamery zřejmě oslovovat křestním jménem a ty co kamera neidentifikuje paralyzuje elektrickým výbojem. Těm, co identifikuje, budou kamery hrát a svítit na cestu a předsedu výboru budou oslovovat „Care“.

Zajímalo by mne tedy zda když nemáme ve Stanovách ve správě domu uvedeno o kamerách „ni smítko“, jestli tedy o nich u nás rozhodli vlastníci jako „Společenství“ (a jsou tedy zavázáni i ti co na Shromáždění nebyli nebo hlasovali proti) nebo je to jen soukromá aktivita těch, co si Shromáždění spletli a o svých soukromých investicích hlasovali v místě konání Shromáždění (a na financování kamer se tak budou podílet výhradně ti co pro ně hlasovali)

Jen spekuluji, ale jsem přesvědčen že to budou chtít mít v zápisu ze Shromáždění, který zveřejní až za půl roku aby se nešlo k soudu odvolat proti neplatnému a rozpornému hlasování.

díky, Dotaz

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.