Vložil Markéta Čechová, 23. Červenec 2013 - 8:32

Zdravím, toto je zajímavá diskuse. Našla jsem starý link z roku 2011, kde se jistá paní ptala na povinné revize plynu. Danou odpověď nechávám níže, a pro jistotu jsem se zeptala i revizního technika plynového zařízení s „kulatým razítkem“.

V našem SVBJ jsme loni nechali provést KONTROLU plynového zařízení, a souběžně s tím i kontrolu možného úniku plynu v bytových jednotkách našich spoluvlastníků; u 21 bytových jednotek byl zaznamenán únik plynu!! Celkem je v našem SVBJ 48 bytů, které mají sporák na plyn.

Co dodat; letos byla provedena REVIZE plynu opět s měřením možného úniku plynu v bytech vlastníků (když už tam revizní technik byl). Únik plynu byl zaznamenán u 1 bytu, což je oproti minulosti pokrok.

Vlastním ještě jeden byt, a tam se s námi správcovská firma nemazlí; pokud mi naměří únik plynu, nebo mi chybí „klička“ k plynoměru, přijde mi oznámení s modrým proužkem, ať dám věci do pořádku.

Myslím, že nejde o buzeraci, ale zájem vlastníků bytů nejen o svůj vlastní byt, ale i o byty těch ostatních.

Revize – plyn Vložil Deleted1, 7. Duben 2011 – 18:14 Ročně si nechte zkontrolovat rozvody, ale nezapoměňte na revizi po třech letech, která se týká celého rozvodu, až k napojení plynoměrů pro byty. V případě, že je plynoměr mimo byt, je vše bez problémů. Za plynoměrem je to věc vlastníka. Do toho Vám „nic není“. Ovšem jen do té doby, než vše vyletí do povětří. Pak se všichni hned starají. Vzhledem k tomu, že to není věc SVJ, jste krytá. V případě, že plynoměr je v bytě, je vlastník povinnen umožnit revizi, protože jinak se vystavuje postihům. Při této příležitosti je vhodné udělat revizi i plynu v bytě vlastníků. Už tam jednou revizor je, tak proč ne. Je to mnohonásobně levnější a vstřícnější postup. Navíc cena za byt je potom zanedbatelná, na shromáždění se odsouhlasí platba za revizi bytů z fondu oprav. Těch pár korun (zjednodušeně řečeno každý za sebe), které zaplatí všichni se odrazí na celkové bezpečnosti domu. U nás toto provádíme, a je to bez problémů. Poslední revize 3/2011. (Máme 170 bytů). Jaro

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.