ještě k okamžiku vzniku SVJ

Vložil martl, 10. Červenec 2013 - 13:24 ::

Zákon říká, že

„Společenství vzniká v domě s nejméně pěti jednotkami, z nichž alespoň tři jsou ve vlastnictví tří různých vlastníků, a to dnem DORUČENÍ listiny s doložkou o vyznačení vkladu do katastru nemovitostí nebo jiné listiny, kterou příslušný státní orgán osvědčuje vlastnické vztahy k jednotce, poslednímu z těchto vlastníků.“

Není tedy, nakolik chápu, pravda, že společenství vznikne v okamžiku, kdy 3 vlastníci existují. Vznikne až ve chvíli, kdy je jim DORUČENA listina to osvědčující. Pokud například katastr vloží v jeden den vlastnictví 10 jednotek, nevzniká tím dnem společenství a oněch 10 vlastníků neplní funkci orgánů společenství. Záleží na tom, kdo si kdy dojde na poštu pro vyrozumění. Ti, kteří se tam dojdou do dne, kdy si tam dojde 3. vlastník, plní funkci orgánů. Ale jak zjistit, kdy si kdo vyzvedl dopis na poště? Co když lidi budou lhát?Pošta to na požádání někomu sdělí? Komu?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.