Změna koeficientu

Vložil D.A. (bez ověření), 16. Červen 2013 - 23:46 ::

V našem SVJ máme nově E-ITN Metra 30,2 s rádiovým odečtem. Před jejich montáží firma uvedla, že soupis změřených radiátorů včetně koeficientů obdrží SVJ. Ve vyúčtování byly nově uvedeny přepočítací koeficienty (u původních indikátorů byl naprogramován výkon a přestup tepla přímo v samotných měřácích). Výkony radiátorů nebyly u původních E-ITN uváděny, ale znala jsem je od SVJ. Nyní v novém vyúčtování je v oddílu
„Koeficienty“ uveden výkon radiátoru*koe­ficient přestupu tepla. Tyto koeficienty jsou ve dvou případech shodné s původními výkony radiátorů (deskové radiátory), ale ve dvou případech jsou zvýšeny asi o 33 % proti původnímu výkonu (litinové radiátory). Vyúčtování jsem reklamovala u SVJ,kromě jiného požadovala podle §7/3 předložení všech koeficientů všech místností v domě (kq,kc,kt,ks,­kf+koeficient polohy) a požadovala jsem i odůvodnění, proč je uveden u mého bytu vyšší výkon u těchto litinových radiátorů proti minulému roku. Odpověděl mi správce= SBD= s přiloženým dopisem přímo od firmy Inmes Praha. „Dle vyhlášky §7/2g musí být na vyúčtování uvedeny koeficienty pro přepočty odečtů indikátorů pouze u konečného spotřebitele“, tj. u mého bytu. Inmes dále uvádí:„Koeficient výkonu je dán výrobcem radiátoru, koeficient přestupu tepla je dán výrobcem indikátoru (ten je jeho vlastnictvím a není možné jej uvádět samostatně).Ostatní koeficienty nejsou ve výpočtu užívány a mají tedy hodnotu 1.“ Jiné koeficienty než mého bytu mi nebyly poskytnuty. Jiného vysvětlení, proč byly zvýšeny výkony u litinových radiátorů se mi nedostalo, firma jen konstatovala, že koeficienty jsou shodné (litinové radiátory jsou ve dvou místnostech stejně veliké). Může mi zvýšení výkonu u poloviny radiátorů v mém bytě proti minulému roku někdo lépe vysvětlit? Děkuji.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.