Vložil FilipN, 13. Leden 2008 - 13:43

Vážený pane PavleSVJ, budu pokračovat v této čistě „akademické“ diskusi, protože jsem názoru, a Vaše reakce to jen potvrzuje, že právě tento styl uvažování může dobře ozřejmit povahu a provázanost právního řádu.

Pokud je mi známo, náklady na zápis do rejstříku společenství vlastníků činí pouze poštovné a ověření podpisu na obecním úřadu, soudní poplatek za zápis se neplatí. Není mi známo, že by něco bránilo podat několik návrhů na zápis současně, na jedné listině, současně mi není známo, že by něco bránilo volit orgán na několik volebních období dopředu. Je to obdobné, jako v případě koupě, kdy ihned po uzavření kupní smlouvy nabyvatel může nabytou nemovitost dále prodat, totéž může učinit další nabyvatel, a tak dále, a teprve s určitou prodlevou (desítky let nejsou v praxi výjimkou) se všechny převody najednou zaregistrují. Zákon omezuje délku funkčního období orgánu pouze shora, nikoliv zdola.

Nevím, co myslíte předáním funkce, předání informací by šlo jistě vyřešit jejich deponováním na vhodném místě.

Co myslíte protiústavností § 9/9 ZoVB? Jak byste věc řešil Vy, byl-li byste zákonodárcem? Text připomenu: „(9) Pokud se nesejde shromáždění k volbě orgánů společenství nebo nejsou-li tyto orgány zvoleny, plní funkci orgánů společenství vlastník, jehož spoluvlastnický podíl na společných částech domu činí nejméně jednu polovinu, jinak vlastníci jednotek, kteří se stali členy společenství dnem jeho vzniku.“

S přáním hezkého víkendu,

FilipN

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.