Vložil Anonymous, 12. Leden 2008 - 23:06

Pane „karelh“, děkuji za vaši odpověď. Není mi jasné, proč by mělo jít o „nějaké“ zastírání a „formálně právního stavu“, jakého ? Ve svém příspěvku jsem myslím dostatečně vysvětlil o jaké podstatné rozdíly ve výkonu činnosti člena výboru, mohou existovat (z hlediska obecně popsaných povinností v ZoVB a odborné kvalifikace „různých“ členů výboru).

Dále, že ZoVB nijak detailně nespecifikuje, v „povinnostech člena výboru“, co všechno by měli povinně dělat členové výboru SVJ odborně zpracovávat a do jaké hloubky. Je přirozené, že ne v každém SVJ jsou vlastníci s potřebnou kvalifikací.

Dá se vašemu odůvodňujícímu vysvětlení, rozumět tak, že člen výboru, který má určitou „osobní“ kvalifikaci nebo takovou míru odborných znalostí či zkušeností, že je proto schopen pro SVJ vykonat určitý profesně odborný úkon, nebo činnost (kterou by bez takového člena výbor sám nezvládl, musel by je objednat) je nemůže pro SVJ vykonat na ŽL, nad rámec povinností, člena výboru (detailně neurčených)? ale jako „ne-člen“ ano ? (Tím nemyslím systematickou činnost : správce, daňové přiznání nebo účetnictví)

Nejsem odborník na daně, ale ani z citace uvedeného §2, odst.7, ZDP nemám žádný pocit, že by šlo v daném případě o „zastírání formálně právního vztahu“. Jaká je definice „formálně právního vztahu“ k „náplni práce“ hodnoceného člena výboru SVJ ?

V tom případě jste názoru, že člen výboru, „schopný odborné kvalifikované činnosti“ má být ohodnocen odměnou za činnost ve výboru stejnou výší odměny (Kč) jako jiný nekvalifikovaný člen, který je mnohdy jen do počtu „3,5,7 …“ členů výboru ?

Je proto výhodnější pro SVJ, zadá-li (objedná) takovou „činnost“ u jiné „FO“ nebo „PO“, které jsou mimo výbor, i když jim za to zaplatí o dost více, než „vlastnímu“ členu výboru ?

Šlo by tedy daný případ hodnotit i jako střet zájmů ? To už bychom se dostali tedy do úplně jiné oblasti, s kterou nemají v řadě případů problém ani naši někteří poslanci a „podobní činitelé“ a chudák člen výboru jako „amatér – odborník- dobrovolník“ ano ???

Zkuste se prosím ještě vyjádřit v čem se mýlím ve svém „laickém“ pojetí citovaného § ZDP ? Děkuji.

k.kolar@centrum­.cz

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.