Majetek SVJ - vstupní dveře bytu

Vložil Alexxandra Pretty, 29. Květen 2013 - 12:04 ::

Mám opět dotaz. Nedávno jsem zkoumala něco v prohlášení vlastníka a narazila v popisu vybavení jednotky na větu, že mi patří jen vnitřní strana vstupních dveří a stejně tak u oken. V části „Určení společných částí a prostor budovy“ je uvedeno, že mezi společné části patří „okna a dveře přímo přístupné ze společných částí“.

Byla jsem několikrát perzekuována jinými členy SVJ, abych si opravila své vstupní dveře bytu, že nejsou hezké (jsou staré, odřené a neopravené). Jenže z prohlášení vlastníka vlastně vyplývá, že já je nemám opravovat, nýbrž společenství. Mohla bych požádat SVJ o jejich opravu (přispívám si do tady tolik propíraného fondu oprav) a v jakém případě? Když jsou ošklivé nebo až když někomu padají na hlavu?

V prohlášení ke společným částem je ještě uvedena tato věta: Všechny tyto společné části a prostory mají právo užívat a povinnost podílet se na jejich opravách a údržbě všichni spoluvlastníci z titulu svého spoluvlastnického práva. Jak s tím mám naložit, nechat si je opravit a žádat proplacení? Nebo je to starost SVJ a mám o to požádat? Měli by o tom hlasovat nebo je to povinnost udržovat společné části domu? Děkuji.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.