90%- 10 % je to možné?

Vložil Markéta (bez ověření), 1. Květen 2013 - 11:44 ::

Dobrý den,

bydlím v podnájmu a přišlo mi vyúčtování tepla. Nedoplatek činil 19.000,–. Plocha mého bytu je 34 m2. Teplota v bytě nestoupla nad 19 °C. Topila jsem denně od 2 hodiny. Je to dle zákona možné?

Po upozornění majitele bytu na nemožnost takových vysokých nákladů mi bylo řečeno, že technik už u mě byl a vše je v pořádku. Přitom vím, že u mě nebyl (nikoho jsem nepouštěla). Na indikátoru mi stále nabíhají 4 jednotky/den, přestože už měsíc netopím (mám uzávěr na 0).

Družstvo má stanovené složky 90% a 10%!!! Je to dle zákona možné???. Spousta lidí v paneláku si odpojila radiátory a topí elektrikou, nebo vůbec. Mě pak účtují 90% naměřeného tepla na indikátoru, což si myslím, není spravedlivé, jelikož „vytápím“ svými max 19°C ostatní byty.

Soused má byt stejně velký a nedoplatek mu přišel na 23.000,– přičemž topil pouze pro návštěvy.

Se sousedem máme společnou chodbu, na které bylo naměřeno 17.000,–. Přitom byl opět uzávěr po celou zimu na 0!!!. Technik nenalezl žádnou závadu. Přesto již nabíhají další jednotky. Stejný potíže měli nájemníci vloni, bohužel jsem o tom nevěděla. Jak se mám bránit proti takové nespravedlnosti, když s tím majitel nechce nic dělat? Na koho se mám obrátit?

Děkuji, Markéta z Liberec

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.