Plísně v bytě a v suterénu ve sklepech není žádná!

Vložil Renata (bez ověření), 30. Duben 2013 - 9:23 ::

Dobrý den, prosím o vaše zkušenosti i rady, moc nám to pomůže. Koupili jsme před 2 lety byty od města do OV. Vznikl nám dost velký problém.

Máme sousedy, kteří mají totálně zplesnivělý byt,ten byl takto zdevastovaný plísní ještě za doby, když byl bytem nájemním.Sousedé s tím nic tehdy nedělali, dostali jen slevu z nájemného,cca 40,–Kč,– měsíčně.

Nyní jsme SVJ a sousedé-vlastníci tohoto plesnivého bytu po nás ostatních vlastnících požadují, z FO uhradu za odvlhčení a izolaci spodní části domu v místě, kde se naléza jejich byt.Tato investice je velmi finančně nákladná a hlavně jsme toho názoru, že plísen v bytě je věcí vlastníka a nikoliv společenství!Velmi částo se jim valí z oken kvantům páry, což si vůbec neumíme vysvětlit z čeho by to mohlo být a na oknech mají z venku značnou plíseň!Mají jí i v bytě.

Jsme přesvědčeni, že na vině je špatné větrání bytu- téměř nevětrají a hlavně velmi málo topí!

Sklepy, které se nachazejí pod jejich bytem v suterénu jsou čisté a přičemž topení v nich není a plíseň se tam vůbec nevyskytuje. Tak jak jinak si máme vysvětlit, že o patro výše nad sklepy je byt takto totálně plesnivý? Všem děkuji za názory i rady jak postupovat! Renata M.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.