Odstoupení celého výboru a volba nového

Vložil hana (bez ověření), 19. Duben 2013 - 13:04 ::

Dobrý den, prosím o radu, jak má správně proběhnout odstoupení všech členů výboru a volba nového. V našem SVJ platí vzorové stanovy bez úprav. Pro odstoupení tedy platí:

„… Odstoupení musí písemně oznámit orgánu společenství, jehož je členem. Jeho funkce končí dnem, kdy tento orgán odstoupení na své schůzi projednal, nejpozději však uplynutím 30 dnů ode dne doručení oznámení o odstoupení.“

Řekněme, že výbor projedná odstoupení na schůzi 30.4. Zároveň vyvěsí pozvánku na shromáždění, kdy jedním z bodů bude volba výboru. Shromáždění se bude konat např. 16.5. Je v době konání shromáždění ještě výbor kompetentní toto shrom. vést, sestavovat zápis atd. nebo se výše uvedeným odstavcem rozumí, že výbor definitivně skončil na své poslední schůzi?

Pokud ne a má se za to, že výbor pokračuje v činnosti ještě 30 dní od oznámení o odstoupení, pak v okamžiku volby nových členů výboru máme končit nebo souběžně pokračovat do uplynutí 30-tidenní lhůty? Ve stanovách je:

„Funkční období … počíná dnem zvolení do funkce …“

Předem díky za radu, Hana

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.