Vložil 566a567, 18. Prosinec 2007 - 12:15

Dobrý den.

SVJ bez právní subjektivity nejde. Buď si uděláte SVJ a zaregistrujete se na RSVJ, dostnete obchodní jméno, IČO a budete mít právní subjektivitu a nebo to povedete – nezlobte se za tu nadnesenost – jako Timur a jeho parta. Jako že Vy, co už vlastníte, tak budete vymýšlet už svoje. Jenže stejně právě nic nepůjde udělat – vzdušné zámky.

Vůbec si nejsem jistý, že se to společenství zakládá až při třech čtvrtinách. Myslím, že snad by to mělo být v okamžiku, kdy se podle prohlášení vlastníka zprivatizuje více než polovina stavby. Ale to už je let, co jsme to dělali.

Berte to tedy jinak, abyste si nemusli lámat hlavu.

  1. Stejně musíte dbát usnesení samosprávy a s tou jednat. Snad by to mělo fungovat, že když si barák pomalu kupujete, taxvámi samospráva mluví a přenáší požadavky na družstvo s ohledem na to, že už brzy to bude Vaše.
  2. Nyní jistě ještě žádnou „schůzi SVJ bez právní subjektivity“ nesvolávejte. Navíc si promyslete, co by asi tak mohlo být programem na té schůzi? Jak byste dali dohromady aspoň jeden z prvních bodů – usnášeníschopnost, když nevíte kolik je u vás 100%… To by fakt nešlo.

Ale na druhou stranu, klidně se sejděte bez jakékoli povinnosti, vezměte si do sušárny židle nebo si sedněte do vaší sídlištní hospody a všichni, co už jste koupili, tak postupně plánujte. To není od věci a hlavně není od věci se pomalu a jistě dávat dohromady. Během roku budete společně vlastnit jmění o hodnotě několika miliónů! To je přece super, ne? Jen Vy, ta vaše parta a ještě pár nováčků, kteří ještě nekoupili.

Filip, Praha 42 – POSTOLOPRTY, 566a567@seznam.cz

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.