Řešení hluku od stoupaček v rámci bytu

Vložil kktom (bez ověření), 1. Březen 2013 - 21:19 ::

Dobrý den,

bydlím v jednopokojovém bytě v posledním patře panelového domu. Trápí mě, dle některých běžný, hluk nesoucí se po stoupačkách topení. Jakékoliv řešení mimo můj byt (tzn. instalace vyvažovací armatury na patu stoupačky, nastavení ventilů v bytech podemnou) je na dlouhé lokte a tak jsem se zaměřil na řešení čistě v rámci mého bytu a vás bych chtěl požádat, zda-li mnou níže navržené řešení dává smysl.

Prvním krokem by bylo odstranění všech současných kovových trubek stoupačky až na úroveň podlahy (v mém bytě stoupačky končí, takže nikoho dál neovlivním). Ve druhém kroku by se na stoupačku hned u podlahy nainstalovala vyvažovací armatura, tak aby do další části trubek a ventilů šlo pouze potřebné množství vody a hluk nevznikal tam. Poslední částí by bylo nahrazení zbylých trubek trubkami plastovými (nebo pryžovými?), tak aby se zabránilo přenosu hluku ze zbytku stoupačky do mých radiátorů. Možná variace by ještě byla osazení plastového/pry­žového prvku před vyvažovací armaturu.

Předem děkuji

P.S.: Vím, že to asi není „hezké“, nicméně oficiální „doktrína“ co se topení týče u nás je taková, ať si každý dělá co chce a já místo boje s větrnými mlýny se touto „doktrínou“ budu řídit…

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.