Výběrové řízení - o 50 % vyšší cena než je tržní

Vložil Petronius (bez ověření), 27. Únor 2013 - 16:18 ::

Dobrý den, rád bych se podělil o praktiky nejmenovaného výrobce a realizátora zateplovacích systémů z Ústí nad Labem. Na našem domě zpracoval projektovou dokumentaci, kam si napsal jako preferované pouze výrobky, které sám vyrábí. V jím organizovaném výběrovém řízení pak nepřipoustil pod pohrůžkou vyřazení jiné materiály než ty, které jsou napsané v projektu. Uchazeči, kteří chtěli podat nabídku, byli odkázáni na ceny materiálu, kterou jim tato firma poskytla, čímž se dostali na nekonkurences­chopnou cenu nabídkovou.

Tímto zůsobem se konkurence elegantně zbavila všech konkurentů a místo 10 mil. Kč, které máme v následujících letech zaplatit za zateplení budeme platit cca 16 000 000,–.

Vyzývám všechny kolegy z bytových domů, aby se nenechali do této hry zatáhnout. Máme svůj rozum na to, abychom si výběrové řízení i projekt pořádně hlídali.

Děkuji

Šítal

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.