Patří okna k bytové jednotce nebo jsou společným majetkem?

Vložil frodobagin, 24. Únor 2013 - 19:01 ::

Dobrý den. Jak by jste chápaly níže uvedený zápis z hlediska přičlenění vlastnictví vnějších oken k bytové jednotce nebo ke společnému vlastnictví.

zápis:

Vybavení náležející k jednotce:

  • vodoměr TUV
  • vodoměr SV
  • měřidla IRTN
  • radiátory

Součástí jednotky je veškerá její vnitřní instalace (potrubní rozvody vody, plynu, ústředního topení, elektroinstalace apod.,) kromě stoupacích vedení vč. uzavíracích ventilů před jednotkou. K vlastnictví jednotky dále patří: nášlapné vrstvy podlah a stropní vystrojení prostor v místnostech, nenosné příčky, vnitřní dveře a okna nacházející se uvnitř bytu, jakož i vnitřní a vnejší strany dveří a oken, příslušejících k jednotce, vnitřní elektrické rozvody a k nim připojené instalační předměty (světla, zářivky, zásuvky, vypínače) od elektroměru pro danou jednotku. Jednotka je ohraničena vnitřní stranou obvodových zdí, vnější stranou vstupních dveří a vnitřní stranou vnějších oken.

Osobně bych vnější okna a dveře (např. balkonové dveře) chápal jako společné vlastnictví. Zmínky o vnějších a vnitřních stranách dveří a oken příslušejících k jednotce bych chápal jako určení toho, kdo bude finančně hradit nátěry zmíněných výplní otvorů. Je to takto dobře pochopeno z mé strany? Děkuji.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.