Vyhláška 372/2001 - bomba, kobliha, vše jedno

Vložil Votočka, 21. Únor 2013 - 12:28 ::

Vyhláška č. 372/2001 Sb., v úvodu je stanoveno že:

„Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle § 98 odst. 9 zákona č. 458/2000 Sb. , o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů (energetický zákon), k provedení § 78 odst. 5 tohoto zákona“

Zákon č. 458/2000 Sb., v § 98 odst. 9 uvádí:

„Při změně napětí elektřiny, při změně tlaku nebo druhu plynu a při změně teplonosné látky nebo jejích parametrů zahájené před dnem nabytí účinností tohoto zákona se postupuje podle dosavadních právních předpisů.“

Neboli pablbové z MMR vydali závazný zákonný předpis, aniž by k tomu byli zmocněni. Vyhláška je tedy mrtvá, neplatná, nulitní a neúčinná od samého počátku.

To je tedy opět dobrý vtip. Takže, pokud vyhrabu příslušnou dokumentaci a zjitím, že se po mě cosi chtělo podle této mrtvoly a bylo to v můj neprospěch, mohu žalovat stát o náhradu škody. To je fakt paráda. A to fakt nechci rozebírat některé teze, zdejšího všeuměla a rozumbrady.

Díky FrantoviF za podnětný diskuzní příspěvěk, který mě nakopl k prověrce souvztažnosti citovaných právních předpisů.

I tak přeji všem Dobrý den

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.