schvalování stavebních úprav v SVJ

Vložil Lila (bez ověření), 29. Leden 2013 - 21:15 ::

Dobrý den, procházela jsem některé příspěvky k tématu, ale odpověď jsem nenašla. Jsme začínající SVJ, v Prohlášení jsou komíny společnou částí a komínová vložka majetkem vlastníka. Principiální otázka : mají se ostatní vlastníci vyjadřovat v případě nového vyvložkování komína vlastníkem? Jde v tomto případě o zásah do společných částí – tj.komína? Má to schvalovat 3/4 většina VŠECH vlastníků? Totéž je u výměny podlah. Nášlapné vrstvy jsou majetkem vlastníka, ale když chce vlastník odstraňovat zároveň s parketami škvárové násypy u trámových stropů a nahrazovat to izolací a OSB deskami?

Jaké jsou Vaše zkušenosti s „odvážnými“ rekonstrukcemi bytů vlastníků, kdy – podle vlastníka nejde o zásah do nosných konstrukcí, ale těžko to kontrolovat, že – se podle stavebního zákona nemusí žádat o stavební povolení? Lze to v SVJ nějak uhlídat? Děkuji za názory.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.