Vložil Anonymous, 5. Prosinec 2007 - 12:44

Tak jen k těm technickým argumentům. Samozřejmě nemůžu tvrdit že v každém místě bude signál dvb-t skvělý. Ale ujišťuji vás, že běžně na sídlišti jde chytit dvb-t signál na kapesní digi-tv na vysunutý proutek i v přízemí (opět samozřejmě ne všude). Ale věřte, že signál je určitě mnohem lepší než aby šel chytit jenom v 10. patře s výhledem na vysílač. On je právě už nyní na většině míst tak dobrý, že jde opravdu chytit na kus drátu bez jakéhokoliv výhledu. Pokud bych použil pokojovou anténu, bude signál jen lepší.

Uvědomte si, že digi vysílání co do teď v Praze funguje je provizorní. Vysílá z „pochybných“ míst jak Zelený pruh, žižkovský „Telecom“ apod. Až se vypne analog, bude digitál nejspíše šířen z „lepších“ pozic jako je vysílač Žižkov, Cukrák apod. Myslím, že potom bude signál ještě o mnoho lepší než nyní! Tak jako přijde dneska každému samozřejmé že „mobiluje“ v bytě i na záchodě, měl by v budoucnu podobně fungovat i signál dvb-t. Dnes také nikdo nemá STA pro mobily.

Smutná je jedna věc. Dokud nevypnou analog, tak nezapnou plný digitál. A dokud nezapnou plný digitál nikdo nedokáže to co výše tvrdím/předpo­kládám. Bohužel v den přepnutí z analogu na digitál už bude pozdě.

Na druhou stranu – nic nikomu nebrání už dnes proběhnout barák a vyzkoušet signál dvb-t. Pokud to bude hrát v bytě už dneska, tak po zavedení plného digitálu to bude jedině lepší.

P.L.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.