Vložil Anonymous, 5. Prosinec 2007 - 11:52

Pokud je STA soucasti domu (melo by byt uvedeno v prohlaseni vlastnika), mela by se STA udrzovat funkcni. Na provozu spolecneho vybaveni domu by se meli podilet vsichni vlastnici. Druha moznost je, ze by se vlastnici (patrne nutno 100%) shodli na jejim zruseni. Vypnuti analogoveho vysilani (zatim neni jasny presny termin) je urcite padnym duvodem k rekonstrukci STA na digitalni vysilani, protoze drtiva vetsina STA nefunguje bez uprav pro digitalni signal.

Dalsi duvod, proc by se meli podilet vsichni je technicky. Drtiva vetsina starsich STA ma seriovy rozvod (neni mozne kazdeho odpojit narozdil od hvezdicoveho rozvodu – novejsiSTA, kabelTV). Neni tedy mozne urcit kdo STA pouziva.

Pridam jeste par technickych poznamek. K nazoru P.L., ze na digital staci kousek dratu a ze je zbytecne investovat do STA. Opak je pravdou. Jiste, jsou mista, kde je mozne digitalni signal prijmout na kus dratu. Ale to plati jen pro vyssi patra (i v mistech dobreho pokryti) a s okny orientovanymi na vysilac. Vlastnici v prizemi maji smlulu. Dalsi vec je ruseni pokojovych anten lednickou, vypinaci svetel apod. majici za nasledek ctvereckovani a vypadky obrazu. Takze investovat do „digitalni“ STA je urcite vhodne. Moznosti jak digitalizaci STA provest je vice, doporucuji tuto: Primy rozvod DVB-T signalu (kanalove zesilovace, pripadne kanalova konverze UHF->UHF). Kazdy uzivatel STA si koupi set-top-box. Je to reseni levne (nezatezuje tolik ty, co pouzivaji kabelovku) a moderni (umoznuje pouzivat EPG, jednoduche pridani/zmenu programu v multiplexu).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.