Nárok na vyrovnání za neprovedené vložkování komína

Vložil CtMe, 8. Leden 2013 - 7:18 ::

Dobrý den.

Vlastním byt v bytovém domě, který na základě stanov spravuje SVJ. Ve většině bytů je pro ohřev vody instalovaná plynová karma, každý byt má samostatný komínový průduch a využívá tak samostatný komín. Komínová tělesa našeho domu jsou společnými částmi budovy. Já a některé další byty ale využíváme pro ohřev vody el. bojler (nepoužíváme komín).

V průběhu uplynulého roku došlo k vložkování komínů, ale pouze u těch příslušících vlastníkům bytů s plynovou karmou. Toto vložkování bylo hrazeno z SVJ fondu oprav.

Moje otázka je, jestli vlastník s el.bojlerem a tedy nově nevložkovaným komínem má nárok na nějaké finanční vyrovnání za u něj neprovedené vložkování komína. Do fondu platíme všichni vlastníci v poměru našich vlastnických podílů. Celá situace je nejasná tím, že nevím, zda komínová vložka je vlastníka (jako tech.infrastruktura náležející ke karmě) nebo SVJ (komín je ve společném vlastnictví vlastníků jednotek).

Vím, že se tu tato problematika již probírala, velmi pečlivě jsem tu pročítal diskuze, ale odpověď nenašel. Má někdo z diskutujících zkušenost s tímto problémem, lze se opřít v této věci o nějakou právní normu nebo judikát?

Děkuji moc za odpovědi.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.