Vložil 566a567, 15. Prosinec 2007 - 12:13

Dobrý den!

Okna jsou opravdu celá majetkem náležejícím k jednotce, pokud nemáte v prohlášení vlastníka uvedeno jinak. Tedy by se to na tom dalo postavit.

Pokud by to mohlo pomoci a lidi zfanatizovaní novými okny – u nás taky blbnou stále s okny, která ušetří tepla nejméně – nechte vypracovat energetický audit budovy. Není to příliš drahé, na jednotku je to snad 600,— Kč.

V tom budete mít uvedena nejen místa, která jsou největší bolestí – kudy ztrácíte nejvíce tepla – ale i doporučení, co je prioritou a jak pomalou návratnost mají okna proti třeba zdvojení pláště střechy nebo dokonce zateplení!

Navíc, máte v zápisu, na co jste si peníze odhlasovali půjčit? Tak byste to snad měli dodržet. Bylo by dost nefér, když by se najednou pár lidí zbláznilo a chtělo z půjčených peněz na opravu baráku najednou vyměnit okna. (= Žebrák fňuká, že potřebuje dvacku na polívku a když mu ji člověk dá, tak on jde a koupí si lahváče.)

A to ještě ani nepíšu o tom, že někteří vlastníci okna – aspoň to plyne z textu – už vyměněná mají. Jak k tomu přijdou oni? Těm je nějaká kompenzace na prd. Ti hlavně potřebují, aby se to teplo šetřilo dalšími způsoby!

Držím palce,abyste je přesvědčil, aby přestali blbnout a nešíleli z oken – je to jen módní záležitost. Kromě toho, dřevěná okna se dají z 95% velmi dobře opravit a upravit, že jsou těsná – no, někde u koeficientu 1,9! (Já jsem šel a v celém domě jsem postupně okna opravil a dal vlastníkům instrukce, jaxe o ně mají starat, aby jim vydržela tak zdravá jako po mojí opravě.)

Filip, Praha 42 – POSTOLOPRTY, 566a567@seznam.cz

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.