Společné části budovy určené kupní smlouvou, ne prohlášením

Vložil Fantomas (bez ověření), 20. Listopad 2012 - 13:05 ::

Zajímal by mě Váš názor na vymezení společných částí budovy, které jsou v kupní smlouvě formulovány poněkud jinak než v prohlášení vlastníka.

Zatímco PV formuluje tyto prostory a zařízení zcela obecně a v souladu se ZoVB, kupní smlouvy vymezily, že

…společnou částí budovy náležející jen některým vlastníkům jednotek, a to vlastníkovi jednotky A a B, jsou součástí technologie chlazení sestávající z potrubí přívodu a zpátečky chladicího média včetně uzavíracích a regulačních armatur, izolací, pomocných konstrukcí a příslušenství a z vedení napájení, měření a regulace, jak jsou vyznačeny ve schématech, které jsou přílohou prohlášení vlastníka budovy (SIC! viz nahoře), a to bez ohledu na to, zda jsou umístěny v částech budovy společným všem vlastníkům jednotek, nebo v prostoru jednotek náležejících jiným vlastníkům …

PV se tedy liší od smluv. Praktický dopad? Platíme ročně servis a energii nebytové jednotce – kancelářím o ploše více než 600m2 (vlastník jednotky A) a zmetkovi, co to všechno projektoval (vlastník jednotky B)

Měnit PV tedy netřeba, právní stav na základě KS trvá…

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.