Připomínkování návrhu novely 372/2001 Sb

Vložil Pavel, 4. Listopad 2012 - 1:03 ::

MMR připravilo návrh novely 372/2001 Sb..

Při přípravě novely se uvažovalo zvýšit u spotřební složky horní odchylku +40% na + 80%. Byla vyslyšena asi nejenom moje připomínka, že je to strašně málo a že není důvod omezovat placení tepla, které spotřebují plýtvači. Místo dosud platné odchylky +40% se tak navrhuje horní odchylku nestanovovat. To se plýtvačům tepla líbit nebude. :-))

Hlavní návrh uvádím níže:

6. V § 4 odst. 4 se slova „nesmí překročit u konečných spotřebitelů s měřením či indikací v zúčtovací jednotce hodnotu 40 % oproti průměru zúčtovací jednotky v daném zúčtovacím obdob“ nahrazují slovy „musí u konečných spotřebitelů s měřením či indikací v zúčtovací jednotce odpovídat průměru zúčtovací jednotky v daném zúčtovacím období včetně započtení přípustné tolerance, tedy odchylky od průměrné hodnoty za celou zúčtovací jednotku. Přípustná tolerance odchylky od průměrné hodnoty je stanovena na –20 % jako spodní hranice, horní hranice není stanovena“ a slova „přípustných rozdílů, provede vlastník úpravu výpočtové metody uvedené v odstavci 3“ se nahrazují slovy „stanovené hodnoty odchylky, upraví se hodnota nákladů na vytápění na 1 m2 započitatelné plochy na 80 % průměrné hodnoty za zúčtovací jednotku. Pro horní hranici není limit stanoven a konečný spotřebitel hradí plnou výši nákladů na vytápění“.

Horní nestanovený limit se mi líbí, u spodního limitu se domnívám, že –40% by mělo zůstat a není důvod ho měnit.

Také úprava rozpětí základní složky z 40–50% na 30–50% se mi líbí.

Připomínky lze zasílat do 20.11.2012 na

sonja.kellnero­va@mmr.cz

Hezký den!

PřílohaVelikost
zd_rack8zlhe5k7.doc72.5 KB
mp_rack8zlhe5k7.doc99.5 KB
ma_rack8zlhe5k7.doc37.5 KB

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.