Dotaz - vznik SVJ v dome s uverem

Vložil Petr Novotny (bez ověření), 15. Říjen 2012 - 18:47 ::

Dobry den, Jsme druzstvo s 52 cleny s uverem, ktery jsme si v roce 2010 vzali k zatepleni domu. Anuita je plne splacena. Ja a dalsich 5 clenu druzstva mame zajem o prevod do osobniho vlastnictvi a zalozeni SVJ. Co pro to musime udelat? Ve stanovach se pise nasledujici: V případě zájmu získat užívaný byt do osobního vlastnictví dle zákona č.72/1994 Sb. má člen družstva právo na základě písemné výzvy k převodu bytu do vlastnictví uzavřít s družstvem smlouvu o převodu tohoto užívaného bytu do osobního vlastnictví. Nedílnou součástí této smlouvy je ustanovení o trvajícím   spoluvlastnictví ke společným částem domu, se všemi právy i povinnostmi z toho vyplývajícími. Družstvo je povinno žádosti vyhovět v případě, že jsou pro tento převod splněny všechny zákonem stanovené podmínky a člen družstva uhradil plnou cenu příslušného družstevního podílu a další náklady, které na převáděný byt připadají, cenu příslušného podílu na společných částech domu včetně pozemků, jakož i náklady s převodem bytu spojené tak, jak je stanoví členská schůze.

Predstavenstvo s prevodem do osobniho vlastnictvi nesouhlasi. Mame na to pravo? Banka, od ktere mame uver, je ochotna refinancovat tento uver s tim, ze splacet pak bude druzstvo i byty v osobnim vlastnictvi.

Dekuji za odpoved a pomoc, Petr

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.