Balkony-rekonstrukce.

Vložil helie (bez ověření), 28. Září 2012 - 10:37 ::

Dobrý den, velmi vás prosíme o vaši rychlou – laskavou radu: Jsme společenství vlastníků. Před lety jsme ze svého!! financovali opravy balkonů (15.-17. tisíc) jednalo se o kompletní rekonstrukci, podloží, výměna dlažby, výměna zábradlí!

Nyní došlo k tomu, že horní balkony potřebovaly opravit – zatékalo pod dlažbu, olupovala se omítka. Na schůzi, kde nebyli přítomni všichni vlastníci, se rozhodlo o jejich opravě. V zápisu ze schůze nebyly uvedeny žádné podrobnosti o rozsahu a druhu oprav!

Nyní nastala situace, že firma (nebylo nám sděleno, zda se uskutečnilo výběrové řízení) postavila lešení, vybourala na VŠECH balkonech u bytů dlažbu a betonové podloží – i tam, kde to nebylo nutné – dle informace pracovníků, kteří opravy provádějí. Balkony jsou na jižní straně – kovová konstrukce je natřena na žlutohnědou barvu, výbor nyní rozhodl, že balkony nechá natřít na černo !

  • 6 partají z 24 s tímto rozhodnutím nesouhlasí,

ale výbor tvrdí, že jim stačí nadpoloviční většina vlastníků – ale pouze těch, kteří balkon u bytu mají!

Také o druhu dlažby se 3 členný výbor nikdo nebavil a vybrali ji sami :-(

Prosíme o laskavé odpovědi na tyto otázky:

  1. – když jsme kompletní a zásadní rekonstrukci hradili ze svého, čí je nyní vlastně balkon nebo jeho části ?
  2. – pokud se z barvy žlutohnědé natřou balkony na černou – jedná se o úpravy, jimiž se mění vzhled domu? Tato otázka je asi důležitá a od ní se odvíjí další náš potup proti rozhodnutí výboru.
  3. – kolik % vlastníků musí souhlasit s těmito úpravami a zahrnují se do toho také vlastníci bytů, kteří balkony nemají?
  1. – vztahuje se náš problém k Zákonu o vlastnictví bytů (zákon č. 72/1994 Sb.) § 13 odst. 3 ZoVB ?

    Protože opravy začaly, prosíme pěkně o vaši odpověď a velmi děkujeme.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.