POVĚŘENÍ ODEČÍTATELE A PROTOKOL O ODEČTU VODOMĚRŮ

Vložil JAN 1903, 5. Srpen 2012 - 17:09 ::

Dobrý den
promiňte, že na úvod uvádím tak hrubě nejprve své dotazy a až následně popis události proč se na Vás obracím, ale jsem zde nováčkem a tak nevím jak přesně se můj příspěvek zobrazí.Stručně: jedná se o odečet vody.

Mé dotazy:

1. Pokud odečet provádí některý ze členů představenstva SVJ, musí mít také písemné pověření a jaké náležitosti toto pověření musí mít a který zákon toto pověření nařizuje? (Jen pro úplnost uvádím, že se naše předsedkyně vždy odkazuje na druhého člena představenstva, který je právník a který prý vždy říká, že takový zákon neexistuje a že ona pověření mít nemusí a může mi k vůli vodoměrům vstoupit do bytu kdy chce.)

2. Musí mi odečítatel ihned po odečtu vystavit kopii respektive duplikát protokolu o odečtu vody a jaké nařízení (vyhláška) mu to nařizuje? (Tento dotaz uvádím proto, že se u nás v domě dějí takové věci, že bych byl rád chráněn a předsedkyně mi tvrdí že mi žádný duplikát vystavit nemusí a navíc že vůbec žádný protokol nevypisují a že to není potřeba.)

Předem Vám velice děkuji za jakoukoliv pomoc a přeji Vám všem aby ve Vašich SVJ se neďelo to co u nás.

Dobrý den,

jsem nájemníkem ve firemním bytě který spadá pod SVJ. Nedávno byl u nás ohlášen odečet vody a já se jej nestihl z vážných důvodů zúčastnit. Proto jsem ihned kontaktoval emailem předsedkyni SVJ a požádal o náhradní termín. Když jsem po týdnu neobdržel odpověď. Zaslal jsem ještě doporučený dopis na adresu SVJ a zase nic. Když jsem se dnes vrátil domů, zrovna v době kdy jsem byl ve sprše se naše předsedkyně dožadovala vstupu do bytu za účelem odečtu vodoměru. Bohužel musím říci, že nám tady všem dělá peklo a sousedé(vlastníci) už řeší její odvolání. Nicméně v tuto chvíli bych od Vás potřeboval poradit a i když by se mohlo zdát, že mé následující dotazy nejsou zcela k dané situaci vězte že jsem si zde na portálu prostudoval řadu příspěvků ale potřebné odpovědi jsem nenašel

  • vím, že mě musí o odečtu informovat předem
  • odečítatel musí mít platné pověření
  • musí sepsat protokol o odečtu vody a já je mám podepsat případně nesouhlas s odečtem uvést do protokolu.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.