Vložil lake, 26. Květen 2012 - 19:39

Pane A.D., na změnu prohlášení můžete zapomenout. Katastrální úřad zapisuje pouze změny nemovitostí. Nikdy se nebude zabývat samotnými vodoměry.

Prve jste tvrdil, že vodoměry jsou společné. Pokud nebyly společné vodoměry uvedeny v Prohlášení vlastníka, pak bylo nutno, aby s tímto řešením VŠICHNI vyjádřili souhlas. Nelze jednotlivé osobě vnutit splouvlastnictví nové věci. Pokud tedy všichni souhlasili, vodoměry jsou ve spoluvlastnictví všech VJ a náklad na vodoměry je nákladem správy domu.

Teď tvrdíte, že vodoměry nejsou společné. Dobrá. V tom případě si každý vlastník jednotky pořídil své vlastní vodoměry. SVJ toto zařídilo na objednávku jednotlivých vlastníků, šlo tedy o jednorázovou službu kterou SVJ přeúčtuje každému VJ individuálně podle skutečně vynaložených nákladů (pořízení + montáž).

Napsal jste, že vodoměry pořídilo a instalovalo SVJ, takže pokud nebyly zcela jednoznačně převzaty do vlastnictví jednotlivých vlastníků jednotek, jsou v majetku SVJ – právnické osoby a náklad na pořízení a instalaci je nákladem správy domu.

Já bohužel nevím která ze tří variant platí ve vašem SVJ. V každém Vašem příspěvku je obsažena odlišná informace. Ve všech případech platí, že náklad na vodoměry byl nákladem toho období, v němž byl vynaložen. Ve vašem SVJ se švindluje s účetnictvím.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.