Neurčitosti v textech usnesení

Vložil Karel (bez ověření), 12. Květen 2012 - 13:53 ::

Dobrý den,
požádal bych o názory: v některých příspěvcích tady, se píše že §15/1 obsahuje tzv. předvídaný účel a pokud část záloh dle §15/2 na něj vybrané nejsou použity právě za tímto účelem, že jsou vymahatelné nazpět.

Jak ale dosáhnu toho aby usnesení obsahovalo účel tak konkrétní, abych to pak mohl případně nárokovat nazpět. Všechna usnesení týkající se zvýšení (byly již 3 za dobu existence našeho SVJ) do našeho „fondu oprav“ obsahují pouze strohou větu
„…Shromáždění se z důvodu očekávaných nákladů usneslo na zvýšení částky do „fondu oprav“ na X-Kč/m2. Z přítomných Proti: jeden – Karel(Y%); Zdržel se: nikdo (0%); Pro XX% – usnesení bylo schváleno“

Je například nějak napadnutelné „pro neurčitost“ nebo není náhodou třeba „od počátku neplatné“ pokud je v něm odsouhlasována pouze částka a není stanoven konkrétní účel navýšení? Jak jsem tady četl příspěvky asi bych neuspěl jen s tvrzením, že „fond oprav“ se v SVJ jmenuje „příspěvek na správu“.

děkuji Karel

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.