Vložil lake, 3. Květen 2012 - 18:09

Pane Tomáši,
ani další dvě data neříkají nic o tom od kterého dne je účinné Vaše vlastnictví bytu. Nabytí jednotky nastalo sice dnem vkladu (4. 5. 2011), ale se zpětnou účinností ode dne, kdy jste na katastrálním úřadu podal žádost o vklad. Od tohoto dne Vám vznikla povinnost platit zálohy na správu domu a pozemku. Od tohoto dne Vám mají být účtovány náklady na dodávku teplé vody a na službu vytápění. Od téhož dne byste měl hradit i všechny další služby. Na potvrzeném stejnopisu smlouvy, který jste z katastru obdržel, je toto datum uvedeno.

Pokud existuje "protokol o předání bytu", na Vaši povinnost hradit zálohy na správu domu to nemá žádný vliv. Je však možné, že rozúčtovatel považuje den 11. 5. 2011 za den změny plátce služeb. Jak to vlastně je víte pouze Vy.

Na první stránce Vašeho vyúčtování vidím, že položky 101 až 104 jsou Vám účtovány v měsících 1 - 12, což jistě nemůže být pravdou. Předpokládám, že žádost o vklad jste podal nejdříve na počátku dubna. Minimálně do března měl tedy všechny služby (a zejména vytápění) hradit předchozí vlastník jednotky.

Pro Vaši informaci: v měsících leden až březen se protopilo 49% ročních nákladů na vytápění bytu, které měly být účtovány předchozímu VJ. Pokud snad rozúčtovatel vzal za směrodatné datum 11. 5. 2011, pak do konce dubna byt spotřeboval 58% ročních nákladů na vytápění.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.