Rozdělení dotací Zelená úsporám mezi FO a vlastníky - způsob odsouhlasení shromážděním

Vložil hana (bez ověření), 1. Květen 2012 - 7:44 ::

Dobrý den! Naše SVJ obdrželo na účet pověřenéného vlastníka (správce) finanční prostředky z dotace programu Zelená úsporám. Revitalizace domu proběhla v závěru r.2009. Na nástěnku byla včera vyvěšena pozvánka na schůzi, kde jediným bodem programu je rozdělení dotace mezi FO a vlastníky. Je zde napsáno, že dotace nebo její část bude vlastníkům poukázána pouze v případě, že se všichni tedy stoprocentně shodnou na tom, kolik % do FO a kolik vlastníkům. Zároveň svolavatel shromáždění vyzývá k účasti oba manžele. Pokud je bytová jednotka ve spoluvlastnicví manželů, prý souhlas (podpis) jednoho z manželů nestačí.

Poznámka: s revitalizací souhlasilo 100% vlastníků, stačil však podpis pouze jednoho z manželů.

Stanovy našeho SVJ stanoví:
Jde-li o stavební úpravy spočívající v modernizaci, rekonstrukci a opravách společných částí domu a investice zvyšující vybavenost domu, jimiž se nemění vnitřní uspořádání domu a zároveň velikost spoluvlastnických podílů na společných částech domu, postačuje souhlas nejméně tříčtvrtinové většiny všech vlastníků – členů společenství.
K přijetí usnesení o věcech, které jsou obsahem prohlášení podle § 4 zákona o schválení nebo změně stanov, o uzavření smlouvy o zástavním právu k jednotkám (podle čl.6 odst.2 písm.d/ stanov) a o rozúčtování cen služeb na jednotlivé vlastníky jednotek podle § 9a odst. 2 zákona je zapotřebí tříčtvrtinové většiny přítomných hlasů. Prosím o radu, čím se tedy máme řídit. Zda odsouhlasenými stanovami, nebo podmínkami na pozvánce na schůzi SVJ. Děkuji.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.