Zákonná lhůtu, vyjádření k přístupu do společných prostor SVJ pro výstavbu lešení

Vložil Vlastnik2020, 19. Duben 2024 - 20:09 ::

Dobrý den,

dovoluji se informovat na níže uvedené.

1) Otázka: Jaká je zákonná lhůtu pro zaslání odpovědi našeho SVJ na již doručenou email žádost sousedního SVJ o povolení vstupu do našich společných prostor (přístupu na zahradu našeho SVJ) pro výstavbu lešení k provedení zateplení stěny jejich domu?


Poslali už i projekt zateplení jejich stěny a návrh závazného souhlasu se vstupem na naší zahradu. Jejich návrh je koncipován jako náš jednostranný souhlas s přístupem na naší zahradu pro provedení výstavby lešení a zateplení jejich stěny.

Ale spravedlivější by bylo vyjednat písemnou dohodu o vzájemném přístupu. Tzn. i dohodu o výstavbě lešení do jejich společných prostor SVJ, protože bychom pak mohli zateplit zase naši obvodovou zeď z jejich pozemku.

2) Otázka: Jak dlouho může dle zákona platit taková dohoda o souhlasu k vzájemnému vstupu na pozemky SVJ (zahrady)?

Pro případ, že by po podepsání vzájemného přístupu sousední SVJ stavělo lešení a zateplovalo již v roce 2024 a naše SVJ třeba až příští rok, 2025.

3) Prosím o nějaký vzor smlouvy, ve smyslu povolení vstupu do společných prostor SVJ za povolení vstupu do společných prostor SVJ za účelem výstavby stavebních prvků pro provedení stavebních úprav.

Děkuji za odpověďi, přeji pěkný den.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.