Rozhodnutí správce SVJ

Vložil 1967 (bez ověření), 3. Listopad 2023 - 13:53 ::

Dobrý den,

opakuji svůj dotaz poté, co se dále vyvíjí situace

jsme v procesu revitalizace domu – zateplení, nové balkony. Na revitalizaci čerpáme úvěr a je zažádáno o dotaci. Člen výboru SVJ obešel vlastníky s tím, že zábradlí, které je naceněno v položkovém rozpočtu, není kvalitní a dal návrh, aby se dalo zábradlí hliníkové, údajně bezúdržbové. Došlo by tak k navýšení ceny cca o 60 000, tato částka by se však nehradila z úvěru, který se vzal na revitalizaci, ale z peněz na fondu svj. Později dostali vlastníci e-mail, že se toto zábradlí dalo do výroby, bude použito na balkony a peníze se vezmou z fondu oprav svj. Neproběhlo žádné hlasování na shromáždění, ani per rollam.

Později jsem zjistila, že v původním rozpočtu je skutečně naceněný průmyslový typ zábradlí, který se do obytných domů nepoužívá. Můj názor je, že uchazeč, který se o revitalizaci ucházel formou VŘ, počítal s postupem, který jsem popsala výše a cenu za zábradlí nacenil původně tak, aby se vlezl do částky dané pro VŘ.

Máte, prosím, nějaké zkušenosti, co mohu se situací dělat? Já s tímto postupem nesouhlasím.

Děkuji

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.