Nulový počet osob pro rozúčtování služeb od 1.7.2020 - skutečně?

Vložil Anonymous, 6. Červen 2020 - 8:32 ::

Bohužel i v našem SVJ se některé služby rozúčtovávají podle počtu osob nahlášeného vlastníkem. Zatím byl nejnižší možný počet osob pro rozúčtování služeb jedna, a tak každá jednotka nahlásila jedna, takže se fakticky platilo rovným dílem na jednotku. Budiž.

§ 2 písm. g) zákon č. 67/2013 Sb. ve znění účinném od 1.7.2020 patrně umožňuje nahlásit nulu. Dokážu si představit, že většina vlastníků nahlásí nulu, čímž se zvednou několikanásobně náklady těm, kteří tak neučiní. Rovněž je možné, že nahlásí nulu všichni (ani těch několika málo užívaných bytů není užíváno stále).

Ptám se ani ne na to, jak v takovém případě rozúčtovávat, ale zejména kdo je autorem uvedeného ustanovení. Požádám ho o výklad. Ustanovení je totiž zmatečné a nesrozumitelné, a to by definice být neměly.

(Většina jednotek v domě není úžívána, formulováno jinak, počet osob v domě je několikanásobně nižší než počet jednotek. Takových domů je jistě řada.)

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.