Neschválené důležité změny při rekonstrukci

Vložil Rybarik (bez ověření), 14. Duben 2019 - 22:34 ::

Dobrý den,

v roce 2016 jsme jako bytový dům schválili kompletní rekonstrukci. Zateplení obvodových stěn, včetně střechy a výměna balkonů. Bylo potřeba 100 procent hlasů kvůli změně vzhledu. Rekonstrukce měla probíhat v roce 2017. Toto schválení proběhlo v době, kdy předsedu výboru dělalo družstvo, které mělo v našem domě asi 3 byty z celkových 16 bytů. Pod hlavičkou družstva mělo i proběhnout toto zateplení, výběrové řízení, stavební povolení, atd. Došlo ovšem k problémům s projektem a celá akce se zdržela i kvůli čekání na dotace. Mezi tím ovšem došlo ke změně vedení ve výboru a družstvo se již stará pouze o účetnictví. Jsme již samostatné SVJ.

Problém spočívá v tom, že teď již máme všechna potřebná povolení, ale zjistilo se, že nedosáhneme na úvěr, abychom celou akci realizovali. Proto se náš výbor rozhodl, že celou akci rozdělí na dvě části. V první se zateplí pouze obvodové zdi a vymění balkony, kde bychom už dosáhli na úvěr a ve druhé části, která neproběhne dříve než za minimálně 5 let se opraví střecha. Předseda výboru mi tvrdil, že ani to mi nemůže garantovat. Připadá mi to jako nesmysl, dělat zateplení bez střechy a těžce mě to znevýhodňuje, neboť pod ní bydlím. Důvody jsou myslím zřejmé, navíc mi při silnějším dešti několikrát do bytu zateklo a předsedovi jsem tyhle problémy osobně vysvětloval a ukazoval. Nicméně se vyjádřil, že pokud se na plánované schůzi odsouhlasí výše úvěru, bude se pokračovat v zateplování i proti mé vůli a to bez střechy. Chci se tímto zeptat, myslíte si, že je vůbec možné bez svolání schůze a opětovném schválení tohoto postupu a této důležité změny v rekonstrukci pokračovat? Takovéto podmínky bych v roce 2016 nepodepsal a nesouhlasil bych s takovým postupem. Navrhoval jsem opačné řešení, udělat první střechu a potom obvod. Bylo zamítnuto z důvodu, že jenom na střechu nedostaneme dotace. Dále jsem navrhoval jako krajní řešení přepočítání koeficientů na topení, kvůli mému znevýhodnění a i to bylo zamítnuto. Mám zvážit právní kroky? Nechci bydlet pod starou nezateplenou střechou, která začne třeba za dva roky pořádně téct a na opravu nebudou peníze. Ale úvěr budu splácet stejně jako všichni ostatní. Kontaktoval jsem i ostatní nájemníky, kteří bydlí pod střechou a ti víceméně souhlasí, ať se zateplí i bez střechy, jim prý nezatéká.

Děkuji předem za názory

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.