Pokuta pro SVJ - počítání lhůt a paralelní běh - jak na to?

Vložil Jarda_, 29. Říjen 2018 - 9:44 ::

Pokuta pro SVJ – jak by vlastník měl postupovat? Situace:

  1. v únoru 2017 písemně požádáno o podklady vyúčtování 2016, nedodáno a neumožněno prověřit dosud
  2. vyúčtování 2016 dodáno 3.2018 a reklamováno, reklamace vyřízena jen částečně a po lhůtě 30 dnů. Prý “písařské chyby” v čísle bytu, číslech a označeních dvou vodoměrů apod.

Pokuta od 1.5.2017 do 3.2018 je asi jasná (pokud SVJ neprokáže dřívější dodání).

Ale co pokuta za (1) podklady od 1.6.2017 dodnes? Běží paralelně?

A pokuta (2) když bylo dodáno vadné vyúčtování, běží až do dodání částečně opraveného anebo do dodání zcela opraveného anebo oni opravovat nemusí, když prý jen “písařské chyby” – napsal JUDr., který zastupuje SVJ proti mě.

S ohledem na to, že SVJ si počítá jakési úroky za to, že neplatím podle vadných výměrů, které mi dodává s víc jak půlročním zpožděním od platnosti, tak nemohu než uplatnit pokutu.

SVJ jsem nesčetněkráte navrhl, že mi může zaslat datovou schránkou (18 Kč), emailem s potvrzením, pozemní poštou, ale SVJ trvá na svém, že si musím pro podklady jezdit osobně. A to i když jsem ochoten si za tu datovou schránku těch 18 Kč zaplatit. A u soudu SVJ tvrdí, že mi doručovalo poštou obyčejně a vhozením do schránky (kterou v domě nemám) a podobné bludy!

Já v domě ani v obci nebydlím, v obci jsem jednou za čas sporadicky, a nemám čas ani chuť se s placeným předsedou nečlenem SVJ, který písemně přes advokáta sdělil, že je k dispozici od do, ale pozor, jen po předchozí telefonické dohodě a pak mi nebere telefon, handrkovat a do domu se ani nedostanu, protože jsem se dověděl že vyměnil klíče (nepotřebuji se tam fakticky dostávat, byt jsem pronajal a nájemce jej podnajal a klíče si řeší prý předseda s podnájemcem napřímo) a nové mi nedal ani po výzvě – jak byste řešili situaci vy jako vlastníci?

A jak byste řešili situaci vy jako předsedové, děkuji za Váš názor.

Ps: předseda má asi ten názor (odhaduji), že mi pošle SMS s tím, že si mám vyzvednout vyúčtování, výměr (což technicky skoro ani nejde viz výše)… já mám názor, a ten jsem mu i opakovaně písemně sdělil, že vyúčtování, výměr mi má SVJ dodat, tedy dopravit a odevzdat, nikoliv nechat ležet a čekat.

V této fázi je to o tom, že si předseda zkrátka nepřipustí, že se mýlí a proto tvrdohlavě trvá na svém a posílat nechce za žádnou cenu. Poslední krok je, že mi do předpisu, který mi ale opět nedodal resp. dostal jsem jej o 5 měsíců později než platí, napsal zálohy na poštovné 50 Kč měsíčně. Opravdu musím toto hradit?

Pps: všechny zásilky přebírám! Ale on mi nic neposílá a u soudu pak tvrdí že posílá – ale obyčejnou poštou – mě nic nedošlo.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.