Rozpočet SVJ v NOZ a ve stanovách

Vložil cleverservis, 10. Listopad 2016 - 20:31 ::

V NOZ je rozpočet SVJ zmíněn pouze v §1200, Stanovy obsahují alespoň:

  1. pravidla pro tvorbu rozpočtu společenství.

Ve stanovách, v pravidlech pro tvorbu rozpočtu by mělo být uvedeno, že společenství sestavuje vyrovnaný rozpočet předpokládaných nákladů na správu domu a pozemku a finančních zdrojů na jejich úhradu na každé účetní období, kterým je kalendářní rok. Vyrovnaný rozpočet znamená, že součet předpokládaných ročních nákladů na správu domu a pozemku se rovná součtu všech plánovaných finančních zdrojů na jejich úhradu. Výsledky plnění rozpočtu schvaluje shromáždění v rámci schválení zprávy o hospodaření společenství.

Přidat do stanov do oddílu – Do působnosti shromáždění patří:

  • schválení rozpočtu společenství

Jednou z položek plánovaných finančních zdrojů je i příspěvek (rozuměj obecně povinost podílet se na celkových nákladech na správu domu a pozemku) od vlastníků (v účetní formě příspěvku nebo zálohy) na správu domu a pozemku. Tímto způsobem je možné určit celkový roční příspěvek (příspěvek nebo záloha) od vlastníků na správu domu a pozemku aniž by se vybíralo naslepo do klobouku formou Kč/m2 (nikdo nedokáže říct, jestli to je málo nebo hodně).

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.