Sociálka bude platit přímo na účet SVJ, říká Dienstbier

Vložil luk (bez ověření), 3. Srpen 2016 - 16:40 ::

http://www.hypoindex.cz/…niku-v-byte/

Cituji: „Část příspěvku by měla být zasílána přímo do fondu oprav, majitel či pronajímatel by tedy nedostal celou sumu dávky.“

Zajímalo by mě, jak to pak bude s daněním. Mám nájemné např. 5000 Kč, a 1900 Kč je příspěvek na správu pro SVJ, čili můj předběžný hrubý zisk je 3100 Kč (dalšími náklady jsou pojištění bytu, daň z nemovitosti, opravy bytu apod.). V tuto chvíli mi nájemník platí 7500 Kč (nájemné 5000 Kč a služby 2500 Kč). Sociálka pošle příspěvek na bydlení nájemníkovi a ten mi zaplatí nájem. Netuším, jak pan ministr přišel na to, že sociálka platí přímo na účet pronajímatele, jak na takový blud proboha přišel? Pokud bude sociálka posílat 1900 Kč rovnou SVJ, budu zdaňovat 3100 Kč (které reálně dostanu) nebo 5000 Kč (smluvní nájemné)?

Nechápu, jak to bude řešeno právně. Smluvní nájemné je 5000 Kč, ale nájemník mi zaplatí jen 3100 Kč (protože řekne, že 1900 Kč už sociálka zaplatila SVJčku). Zbytek tedy budu evidovat jako dluh po nájemníkovi, když máme ve smlouvě nájemné 5000 Kč?

Jinak moc nechápu tu hysterii okolo dávek. Pronajímám vícero bytů, a jen v jednom žije paní, která pobírá dávky (má neplnoletou dceru). Ukazovala mi papíry ze sociálky a příspěvek na bydlení činí něco přes 1000 Kč. Chtěl bych vidět, komu sociálka proplácí kompletně celou částku nájemného a záloh na služeb…

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.