souhrnná výše výborem uzavíraných pracovních smluv

Vložil campanula (bez ověření), 8. Duben 2016 - 20:56 ::

Dobrý den,

aktuálně se snažím připomínkovat návrh stanov našeho SVJ. Je to pro mne komplikované, nejsem právník, nemám srovnání. Mohla bych poprosit o radu?

V nových stanovách máme tuto formulaci: V působnosti výboru je též rozhodování o uzavření dohod o provedení práce na činnosti související se správou (mimo úklidových prací včetně úklidu okolo popelnic), činí-li celková odměna z této dohody za tuto činnost pro jednoho zaměstnance maximálně 10 000 Kč a v rámci kalendářního roku činí dohody s jedním zaměstnancem v souhrnné výši maximálně 60 000 Kč s tím, že souhrnná výše všech uzavřených dohod v kalendářním roce se všemi zaměstnanci činí maximálně 300 000 Kč. V ostatních případech o uzavření pracovní smlouvy se zaměstnancem, popř. zaměstnanci, rozhoduje shromáždění.

Jsme osmipodlažní dům, jeden vchod, 31 bytových jednotek, v Praze. Je prosím uvedená částka 300 tisíc Kč ročně adekvátní pro takto malé SVJ? Je to téměř deset tisíc ročně na jeden na byt, což se mi zdá fakt hodně. Jak to prosím máte u vás?

Díky C.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.