volba nového výboru

Vložil prostě Daniela, 8. Červen 2015 - 18:17 ::

Výboru končí 24. 6. funkční období. Shromáždění bude již 12. 6.2015; jinak nešlo- (sál, kolize povinností, cca 80 vlastníků, z nich 80 % SJM). Nový pracně přesvědčený výbor nemá s funkčním obdobím k 24. 6. problém a shromáždění vlastníků teprve ne. Platné stanovy zní: „ Funkční období členů volených orgánů společenství je 5 let; počíná dnem zvolení do funkce a končí po uplynutí funkčního období.“

Starý výbor k velké spokojenosti vlastníků výborně pracoval 5 let, ale dál již nebude kandidovat. Není důvod a bylo by hrubě nečestné 12 dní před koncem funkčního období shromážděním výbor odvolat nebo ho přesvědčovat aby sám odstoupil.

Je řešením přijetí usnesení:„ Dnem zvolení do funkce a členství ve výboru je 24. 6. 2015.“? Bude to vadit rejstříku? Odpovědnost je na společenství a jeho orgánech.

Vyhovuje to všem zúčastněným, vždy bude bez jakýchkoli násilných kroků ve funkci přesně jen jeden výbor. Celá řada usnesení přijímaných shromážděními vlastníků je vztažena k budoucnosti a jen málo z nich nabývá platnosti (navíc jen v textu) ihned.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.