Odvolání člena výboru SVJ

Vložil Tom (bez ověření), 1. Prosinec 2014 - 9:59 ::

Dobrý den, chceme odvolat předsedu SVJ a rád bych se zeptal jak správně postupovat. Ve stanovách máme uvedeno, že musí být přítomno nadpoloviční většina všech vlastníků a pak je rozhodující nadpoloviční většina přítomných. To je celkem jasné. Co ale potom?

V případě, že ho odvoláme, platí odvolání od té dané chvíle, nebo až od konce schůze, nebo je tam nějaké období? Ve stanovách se o tom nic nepíše. Jak je to dle zákona? Jelikož předseda je svolavatel, co se stane s tou danou schůzé a kdo jí dále vede a uzavře?

Nechceme aby měl nadále přístup k řízení společenství, máme obavy z likvidace důkazů, případně dalších škod, které by mohl způsobit.

V souvislosti s tím bych se rád zaptal jak postupovat při vymáhání škod, které způsobil on jako předseda a další členové výboru, jelikož nejednali v souladu se stanovami.

Můžeme si odsouhlasit, že po nich budeme vyžadovat krácení odměn zpětně a vymáhat jejich navrácení, případně úhradu za způsobenou škodu/uslý zisk který způsobili svou nečinností, nebo činností v rozporu? Nebo to musíme řešit soudně? Děkuji za rady.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.