Čím se budou řídit stávající SVJ po 1.1.2014?

Vložil Pavel, 2. Září 2013 - 0:02 ::

Že se od 1.1.2014 budou stávající SVJ řídit mj. oddílem Bytové spoluvlastnictví NOZ zatím tvrdí všechny osoby s právním vzděláním, na které jsem se s dotazem obrátil nebo které publikují. Naposledy jsem o tom psal zde:

http://www.portalsvj.cz/…di-judr-cech

Právníci velkých správců, kteří spravuji stovky SVJ, mi to také potvrdili. Proti tomu stojí názor pana lake, který tvrdí opak.

Z hlediska novelizace stanov je 3 roky času. Ale jsou paragrafy na které je potřeba se připravit, pokud se SVJ bude řídit názorem osob s právním vzděláním. Mj. § 1177, 1178, 1179, 1180/2, 1186.

Protože při velmi nutné novelizaci nepovedeného NOZ se bude mimo jiné vyhodnocovat, jaká ustanovení dělají v praxi největší problém, navrhuji, aby jste na adresu

http://obcanskyzakonik.justice.cz/…lozit-dotaz/

posílali dotazy, jak to vlastně s tím Bytovým spoluvlastnictvím pro stará SVJ je. A samozřejmě i jiné otázky, ať příslušná místa vidí, co je nejasné uživatelům NOZ.

Jinak se při přípravě novely uvede, že předkladatel nezaznamenal žádné problémy z praxe a proto se v této části nenavrhuje novela..

Hezký den!

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.