Proč se ČR neřídí směrnicemi EU a již dávno nezrušila trapné polohové koeficienty?

Vložil Jendoslav (bez ověření), 5. Srpen 2012 - 18:22 ::

Dobrý den, znamená to snad konec trapných polohových koeficientů, které nenařizuje žádný zákon ČR? Díky koeficientům teď platím 90Kč/m2 a velké byty, kterým snižuje koeficient měřenou hodnotu o 60% na kalorimetru teď schodně platí 65Kč/m2, a to pouze díky korekční hodnotě –25% od průměru, jinak by to měli ještě levnější. Nerozumím tomu, proč nizkoenergetický byt má vyšší cenu za teplo než byt energeticky neúsporný ve stejném novém bytovém domě?! Přijde mi to proti zdravému rozumu a polohové koeficienty pouze podporují plýtvání. Kupte si energeticky neúsporný byt a budete mít levnější teplo na m2. Tak to je Kocourkov v ČR. Svoboda

směrnice ES 2002/91 odst. 20,směrnici ES 2006/32,článek 13,odst.2 (20) Účtování nákladů na vytápění, klimatizaci a teplou vodu uživatelům budov úměrně ke skutečné spotřebě by mohlo přispět k úsporám energie v bytovém sektoru. Uživatelům by mělo být umožněno regulovat svou vlastní spotřebu tepla a teplé vody, pokud jsou taková opatření efektivní z hlediska nákladů.

2. Členské státy zajistí, aby bylo vyúčtování, které provádějí distributoři energie, provozovatelé distribučních soustav a maloobchodní prodejci energie, pokud je to vhodné,založeno na skutečné spotřebě energie a aby bylo předkládáno v jasné a pochopitelné formě. Spolu s vyúčtováním obdrží koneční zákazníci rovněž vhodné informace se zevrubným přehledem stávajících cen energie. Vyúčtování na základě skutečné spotřeby bude prováděno dostatečně často, aby zákazníci mohli svou spotřebu energie regulovat.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.