Rozdělení nákladů za UT v neobydlených bytech.

Vložil ABD, 12. Květen 2012 - 22:11 ::

Dobrý den, hledal jsem v příspěvcích, ale nenašel jsem informaci. Jsme SVJ, asi 100 BJ. Asi 50% plochy bytů se ani po čtyřech letech neprodalo (insolvence investora a posléze i skoro insolvence SVJ – celkem zábavná historie). Rozdělení nákladů i rozúčtování od původního „správce“ vynikající firmy R3Group, je za celou historii zcela nesmyslné. Máme vodorovné rozvody, v bytech výměníkové stanice a kalorimetry – ale nefunkční (měřidla naměřila asi 55% vyrobeného tepla), proto jsme se stali „neměřenou jednotkou“. Rok 2010 (!) budeme rozdělovat podle m2 plochy, proto se na nás (asi) nevztahuje rozdělení na ZS a SS.

Dotaz: Jak v takovém případě máme (můžeme) postupovat při výpočtu nákladů za neobydlený byt? Je to jen 50% ceny tepla m2 obydleného bytu? Je možné procento nějak navýšit? Za 50% tepla obydlené BJ nejde neobydlenou BJ vyhřát na požadované minimum 16 stupňů.

Děkuji za odpověď.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.