Prohlášení vlastníka

Vložil Nortonik, 29. Květen 2014 - 7:24 ::

Dobrý den, změnili jsme správce budovy (mandatorní smlouva) a teď nevíme, zda by to nemělo být změněno i v prohlášení vlastníka. V něm totiž pod jedním z bodů máme i stanovení správce, včetně jeho názvu, IČO atd. Problém vidíme hlavně v tom, že ve vymezení jednotlivých částí domu máme např.: okna bytu jsou vlastníka, radiátory, termoventily jsou vlastníka atd. Ale podle nařízení vlády 366/2013 již toto není možné. Lze upravit PH jen v bodu správce? Máme se tím vůbec zabývat?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Vložil lake, 29. Květen 2014 - 10:46

Pokud je v domě SVJ(2000), netřeba měnit prohlášení vlastníka. Část prohlášení o osobě správce pozbyla účinnosti již v okamžiku, kdy se správy domu ujalo ze zákona samotné SVJ. To bylo nejspíše v den, kdy členové SVJ poprvé zvolili svůj statutární orgán.

Není vyloučeno, že osoba uvedená v prohlášení jako správce prováděla svou činnost dále i po tomto dni. Jsou známy případy, kdy SVJ (i s řádně zvoleným výborem) bylo nečinné po celé roky a nechalo správu provádět původním družstvem. To však nic nemění na tom, že správcem domu ze zákona je SVJ. Nikoliv osoba uvedená v prohlášení vlastníka.

Nezmatkujte ohledně nařízení vlády č. 366/2013. Jistě víte, že se týká výhradně SVJ(2012), která vznikají od 1.ledna 2014.

lake

Vložil tomassovak, 29. Květen 2014 - 20:43

Napadá mě otázka, je možné aby jeden valstník zrušil smlouvu se správcem objetkU? Rodiče kolem roku 96 podepsali madátní smlouvu s tím ,že výpovědní lhůta končí až za pů roku.

Dále mám v plánu neodebírat teplo kvůli, které jsem zde psal. nemáme žádný valstník úzavřenou s SVJ. Výbor podepsal se správcem. to ovšem nepřísluší. Obstárává pouze společené části domu.

Nemůže vymáhat do celkové výši pohledávky. Měl bych taky v plánu změnit prohlášení valstníka o tom co je součásti bytu abychom neměli problémy s těmi vlastními domovními kotelničkou. Nikdo z nás neodsouhalsil součastnou. Přesto firma začala jednat. Až v dubnu jsme měli valstnické právo. Až tekdy všichni podepsali s SVJ. DOmovní kotelna SVJ není zřízená. Ani nepočítáme že bude v nové topné sezóně.

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".