Hasičská logika za 10000 €

Vložil Brigita (bez ověření), 22. Říjen 2017 - 19:31 ::

Naši hasiči pokládají za bezpečný a v pořádku stav, kdy je v každém z 20 bytů v domě samostatný zdroj tepla, přičemž doklady o revizích kotlů a spalinových cest nejsou dostupné (o takovýto stav se nezajímají a nejsou ochotni pomoci), ve srovnání s jedním kotlem ve společných prostorách domu, kdy revize jsou pravidelně prováděny a revizní zprávy jsou dostupné (o takovýto stav se zajímají a pod výhrůžkou pokuty 1/4 mil. Kč rádi pomohou).

Této hasičské logice nerozumím.

Jaké jsou zkušenosti jinde?

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil E.T. (bez ověření), 24. Říjen 2017 - 6:41

    Dobrý den, nevím jaké hasiče myslíte. Asi máte na mysli příslušníky HZS ČR z oddělení prevence. Já jako jeden z nich Vám bohužel musím dát za pravdu. Není to ale tak, že by nechtěli pomoct ale prostě nemohou. Na základě základní listiny lidských práv a svobod je byt nedotknutelný pokud není v zákoně uvedeno jinak. V zákoně o požární ochraně se provádí pouze zjišťování příčin požárů a ne kontrolní činnost. Takže pokud je tepelný spotřebič v bytě, tak dokud tam nebude hořet, tak tam příslušník HZS nemá co dělat. Neznamená to ale, že nemáte možnost se bránit pokud se obáváte o svůj život. Obracíte se ale na špatný úřad. Musíte podat podnět na stavební úřad – oddělení státního stavebního dozoru. Stavební úřad zahájí řízení s majitelem domu, vypíše kontrolní prohlídku na místě stavby a HZS si přizve ke spolupráci. Přeji úspěšný den.

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".