Vložil PeDuPles (bez ověření), 8. Prosinec 2009 - 10:00

Paní Blanko,

to, co popisujete, rozhodně není normální a neměla byste si to nechat líbit. Člen SVJ má právo nahlížet a na vlastní náklad si pořizovat kopie naprosto všeho, co se v SVJ šustne (faktur, smluv, zápisů apod.) Pokud Vy na to máte právo, pak SVJ nebo správce má povinnost Vám to umožnit. Jestliže tak neučiní dobrovolně a je pravděpodobnost, že Vám tím vznikne škoda, dopouští se minimálně trestného činu Porušování povinnosti při správě cizího majetku. Je pravděpodobné, že se skrýváním dokumentů někdo snaží zakrýt fakt, že se v průběhu rekonstrukce dopustil dále trestného činu podvodu nebo defraudace.

Osobně bych doporučovala, abyste se se vším, co jste tu napsala, obrátila na Policii ČR s tím, že máte důvodné podezření ze spáchání některého nebo více z uvedených trestných činů. Policie se tím bude muset zabývat a rozhodně jí nikdo neodmítne předložit doklady. V lepším případě se to prokáže a Vám se povede zbavit viditelně nefunkčního výboru a obnovit (nebo nastartovat) zákonné fungování Vašeho SVJ. Mlčením o takto závažných problémech byste se stávala spolupachatelem.

Nebojte se hájit svá práva, neobracejte se na soud, tam to může trvat roky. Budu Vám držet palce a dejte pak vědět, jak jste dopadla. Hodně štěstí ve spravedlivém boji!

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.