Vložil Clever (bez ověření), 2. Leden 2012 - 18:03

SVJ vám nestanovilo příspěvek do FO, ale příspěvek na náklady na správu společných částí domu. Pokud nějaké části spoluvlastníte, musíte na jejich správu přispívat poměrně podle svého podílu a bez ohledu na to, jakou měrou je využíváte. Změnit to může jen dohoda (většinou těžko dosažitelná), kdo má jakou většinu není rozhodující. Měl jste si dobře prostudovat prohlášení vlastníka a nekupovat něco, co nyní považujete za nevýhodné.

Něco jiného jsou ovšem služby poskytované v souvislosti s užíváním jednotek. Důrazně požadujte, aby vám SVJ neúčtovalo služby spojené s užíváním bytů, které nemůžete využít. Naopak některé služby nevyužívají vlastníci bytů, např. zimní úklid vjezdu do garážové haly. Je ale otázkou, co ve vašem domě považujete za služby.

Nejprve si tedy prostudujte, co jsou náklady na správu společných částí domu a co jsou náklady na služby spojené s užíváním jednotek. Některé společné části mohou být společné jen některým vlastníkům. Většinu odpovědí najdete v prohlášení vlastníka.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.